#OKNCat | Som de Nacional!!!!

El primer equip de l’HC Piera seguirà un any més Nacional Catalana després del triomf a la pista del Vic (2-6), en el tercer i definitiu partit del Play Out de Permanència. Avui, de nou victòria!.

Seguirem un any més a la categoria de bronze de l’hoquei patins, després de superar la sèrie davant el filial del Vic (1-2). Aquest diumenge a Osona, només valia la victòria i el conjunt de Raül Ramírez ha fet un gran partit, guanyant 2-6, amb 3 gols de Ferran March, Pep Vilaseca, Dani Fernández i Joan Muntané. Permanència a la butxaca, en una temporada molt i molt complicada, on el Piera ha tret el millor de sí mateix, just quan més calia. Brillant esforç de jugadors i cos tècnic per assolir l’objectiu de la salvació.

El partit ja s’ha posat de cara al minut 13, amb el primer gol del pitxitxi de l’equip, Ferran March, que en una gran jugada individual ha superat el porter vigatà. Avui el Piera, no s’ha vist sorprès en cap moment, tot i que tres minuts més tard, els locals han fet l’empat a 1 (16′).

Reacció, entre tres minuts dels pierencs, primer amb una excel·lent jugada col·lectiva que ha culminat Dani Fernández per situar l’1-2 al marcador (21′), una falta directa transformada per Pep Vilaseca (22′), i un gran contratac de l’equip, que Ferran March ha finalitzat establint un brillant 1-4 a l’electrònic (24′), resultat amb el que s’ha arribat al descans.

Amb el partit mig encarrilat, les cares dels jugadors i del cos tècnic a la mitja part eren de seguretat en el que feien, però quedava rubricar la feina. A la represa, al 27′, amb l’1-5, tot s’ha posat de cara. De nou la qualitat de Ferran March, que avui ha fet el seu 20è gol, ha aparegut per ampliar l’avantatge, molt celebrada per la trentena d’aficionats pierencs desplaçats a Vic.

Al minut 30, i en una falta directa del Vic, Raül Ramírez ha canviat el porter Jordi Gallart, clau de nou amb les seves aturades durant el partit. Gallart ha estat substituït per Oriol Xaus, només per tal d’aturar la falta directa, i així ha estat. Manteníem la diferència de 4 gols a falta de 20 minuts per al final.

En el minut 40, i després d’un partit molt i molt controlat pel Piera en tot moment, el Vic ha fet el 2-5, però mai ha inquietat als jugadors verd-i-blancs, que han seguit amb el mateix bon nivell d’hoquei mostrat en els dos enfrontaments del cap de setmana.

A tres minuts del final (47′), Joan Muntané ha transformat un penal per posar el definitiu 2-6 al marcador i sentenciar la sèrie i la permanència a Nacional Catalana.

Segons abans del final ja han començat les abraçades a la banqueta, convertint-se en una gran pinya al mig de la pista entre crits, abraçades sentides i llàgrimes d’alegria.

Campanya molt i molt complicada amb inesperades baixes de jugadors per raons personals, lesions, contagis per Covid i una competició suspesa a l’octubre.

Tot i això la temporada 2020-21 no ha finalitzat perquè haurem de jugar per l’11è i 12è lloc de Nacional Catalana, en una sèrie, al millor de tres partits davant el CH Vilaseca. Amb tot, aquest lloc només serà honorific, ja que la permanència és un fet, i seguirem un any més en aquesta categoria.