#OKNCat | Pep Mateo: “Molt content d’estar en aquest club, club històric”

Nova etapa al primer equip de l’Hoquei Club Piera amb l’arribada de Pep Mateo, tècnic amb força experiència en diferents banquetes des d’OK Lliga a hoquei de formació. El primer equip té el gran repte de renovar-se a fons, després de les baixes de jugadors claus en les darreres temporades, per a seguir competint a un gran nivell a OKNCat.

L’entrenador de Ripollet ha estat en clubs com el Bell-lloc, Espanyol, Cerdanyola, Vilanova i Calafell, aquest darrer amb el que va assolir l’ascens a OK Lliga, CH Caldes, amb el que va assolir la Copa Generalitat, i al CP Vic sent segon entrenador de l’exseleccionador estatal, Carles Feriche.

Pep Mateo ja compta amb els recents fitxats Jorge Rivero i el pierenc Albert García, procedents de l’Espanyol d’OK Plata. A l’espera d’anunciar la resta d’incorporacions, el tècnic vallesà compta amb els renovats Dani Fernández, el porter Jordi Gallart, i els jugadors del filial que pugen al primer equip Francesc Valdivia i Ferran Puig.

Pel que fa a les baixes, són bastants els jugadors importants que han deixat l’HC Piera, i que han rendit a un gran nivell els darrers anys. Pep Vilaseca, el capità Marc Muntané, Ferran March i Marc Gumà, peces bàsiques de l’equip a Nacional Catalana, han “penjat”, de moment, els patins, mentre que tampoc continuen el porter Oriol Xaus, Joan Muntané, que ha fitxat pel Sant Feliu d’OK Plata, Ferran Yeste i Nil Garreta.

Com ha estat la teva arribada al club?

Fa aproximadament tres setmanes em va trucar el Feli, el president, i em va demanar si em volia incorporar al club. Vaig venir al pavelló, vam parlar i al mateix moment vam decidir que m’incorporaria al primer equip. Molt content d’estar en aquest club, club històric, i intentarem fer-ho el millor possible.

Quin és el teu objectiu dins el club?

L’objectiu és encaixar dins l’estructura del club, ser un més, i intentar estar el màxim de temps possible per tenir arrels al club i vincular-me com si fos de Piera.

Quin és l’objectiu esportiu?

L’objectiu esportiu de la propera temporada, amb totes les baixes que hem tingut i amb les noves incorporacions, i per tant amb un equip nou, ha de ser realista: mantenir la categoria.

Quin projecte planteges per a aquesta temporada?

El projecte és el d’un equip jove, amb moltes noves incorporacions. S’ha de fer equip, s’han de treballar sistemes, s’han de treballar moltes coses, pràcticament des de zero. Quan tens un equip fet, doncs simplement és reforçar el que hi havia, però aquest és un equip nou, amb força incorporacions noves, i hem de començar de zero. Els inicis seran difícils perquè caldrà acoblar l’equip. Jo espero, quan comenci la temporada, estar aproximadament a un 80% del que busquem.

Et decantes per un enfocament més dirigit a destacar els jugadors a nivell individual, o per a formar estratègies d’equip?

A mi el que m’agrada és fer equip. M’agrada fer equip des del vestidor, fins la pista i a fora d’ella. El meu joc no serà un joc rígid, serà més aviat de tipus lliure, i això ens donarà poca previsió, ens donarà més alegria i una forma de jugar més divertida per al públic i per als jugadors.

Tres paraules que et defineixin com entrenador?

Compromís, persistència i treball.

Què poden esperar de tu els jugadors?

Treball, passió i molt, molt intentar a estar a sobre de tots els conceptes que envolten el que és un equip.

Què esperes dels teus jugadors?

Actitud, compromís, treball i passió.

Com et sents respecte aquest nou repte?

Doncs em sento molt il·lusionat, la veritat és que feia dos anys que no estava a la categoria, des que vaig sortir de Caldes. El repte és diferent perquè una cosa és un filial, i una altra és un equip com el Piera, que és un equip històric i que ha estat molts anys a Divisió d’Honor, que ha comptat amb grans jugadors i ha fet grans coses. Em sento molt il·lusionat i amb ganes de començar ja la pretemporada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *