EL CLUB

Història del Club:

L'Hoquei Club Piera és una entitat esportiva de Piera, a l'Anoia, dedicada a la pràctica de l'hoquei patins.
Com a petita introducció, el H.C.PIERA es va fundar l'any 1960, i va assolir el seu màxim prestigi entre els anys 1984 a 1999, on va militar a la Divisió d'Honor (divisió absoluta coneguda en l'actualitat com l'OK LLIGA), en categoria masculina. A partir de l'any 2000, s'incorpora al club un equip femení, on la temporada 2007-2008 assoleix l'ascens a la 1ª Nacional Catalana. Actualment el club està format per un centenar d'esportistes entre nois i noies de diferents edats, que van dels 4 als 50 anys, que fan possible que hi hagi 11 equips en les diferents categories. El nombre de socis que té el club és de 120 aproximadament.

Equipacions:

El club vesteix dues equipacions diferenciades. La primera equipació manté els colors històrics del nostre equip (verd i blanc), encara que en el disseny de l'actual s'hi va afegir el negre per donar un toc de modernitat. La segona (taronja i blau marí) s'utilitza en els partits que juguem com a locals, quan l'equip visitant porta indumentària similar a la primera equipació.

Dades tècniques del pavelló esportiu:

El H.C.PIERA entrena i competeix en el Pavelló Municipal "El Prat", amb una capacitat per a 1000 persones. Les dimensions de la pista són de 20 x 40 m. Les instalGlacions compten, a més, amb una pista exterior coberta, 12 vestuaris i servei de cafeteria i bar.

Filosofia del club:

L'hoquei és l'esport per excel·lència dins la nostra comarca i les dels voltants. A Piera, l'hoquei sempre ha estat un dels símbols esportius més important de la nostra vila, i per aquest motiu el nostre club vol promocionar aquest esport entre els nens i nenes de la localitat. Amb la pràctica d'aquest gran esport d'equip, s'aconsegueix afavorir el desenvolupament físic dels que ho practiquen, i a més estableix disciplina, facilita les relacions humanes, requereix esforç i voluntat de sacrifici, crea motivació i genera competitivitat; tots aquests valors són alguns dels quals forgen la personalitat de les persones.